sobota 4. května 2013

Cizrnová polévka





INGREDIENCE

- 1 lžička másla
½ cibule
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- cca 400g uvařené cizrny
- majoránka
- sušený česnek
- sůl
- celý černý pepř
- 1½ l zeleninového vývaru


POSTUP

V hrnci rozehřejeme máslo a poté na něm zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme cizrnu, na kostičky nakrájenou zeleninu a zalijeme zeleninovým vývarem (ideálně domácím, pokud ale spěcháte, určitě se vyplatí investovat do zeleninové sypké bio směsy značky Alnavit, kterou naleznete v drogeriích DM mezi zdravou výživou. Chuťově jí nesahají kostky ani po kotníky, navíc jedna sklenice obsahuje 165 g, tudíž se vám vyplatí i cenově.) Polévku povaříme 30 minut, osolíme podle chuti, opepříme, přidáme majoránku, sušený česnek a chvíli mícháme. 

Po 30 minutách vyndáme z polévky asi třetinu cizrny a zeleniny. Polévku rozmixujeme a tím jí i zahustíme. Zbylou cizrnu a zeleninu vrátíme zpět do polévky, smícháme a můžeme podávat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat