neděle 26. května 2013

Zdravá bramboračka


Předem zklamu všechny milovníky extra husté bramboračky s pořádnou dávkou hub. 
Možná ale nadchnu někoho, kdo by chtěl zkusit o něco zdravější verzi. Můj recept houby neobsahuje, jelikož je nejím, nicméně to vám nebrání v tom, aby jste si je tam přidali:)


INGREDIENCE

- lžička másla
½ cibule
- brambory
- petržel
- celer
- mrkev 
- nové koření
- sušený česnek
- sůl
- majoránka
- pepř 
- petrželová nať na ozdobu


POSTUP


Nejprve si uděláme zeleninový vývar (můžeme rovnou z petržele, mrkve a celeru, nebo pro rychlejší vaření přidáme zeleninový bujón - nejlépe sypkou směs, kterou jsem doporučovala již v receptu na cizrnovou polévku). Do kastrolu dáme máslo, zpěníme na něm cibuli a přidáme hotový vývar. Do vývaru nakrájíme zeleninu, přidáme nakrájené brambory, nové koření a necháme vařit dokud nezměknou (cca 15 minut). Jakmile jsou brambory se zeleninou uvařené, třetinu z nich vyndáme a dáme stranou na talíř. Zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté vrátíme zpět do polévky. Na závěr okořeníme majoránkou, sušeným česnekem, osolíme, opepříme a na talíři ozdobíme petrželkou. 

Tato polévka je zdravější a pro mnohé určitě chutnější alternativou :) 

3 komentáře:

  1. My zahušťujeme bramboračku ovesnýma vločkama, protože já musím mít právě bramboračku zahuštěnou... :D A teď jsem zkoušela dělat krémovou polévku zahušťovanou bramborou (ty smetanové moc nemusím) a dopadla výborně, je u mě na blogu :)

    OdpovědětVymazat
  2. S vločkama určitě taky zkusim :)

    OdpovědětVymazat