pátek 14. června 2013

Americké brambory s dipem z lilku


V předminulém článku jsem vám dávala tip na skvělou večeři v podobě zapečeného lilku s celerovými hranolky. Dneska si řekneme, jak zužitkovat vnitřek lilku, který jsme u předchozího receptu vydlabali. 


INGREDIENCE (1 dip)

- uvařený vnitřek lilku (případně oloupaný a nakrájený na kousky) 
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- pár kapek citronu
- kmín
- sůl
- pepř
- brambory
-rajče
-bazalka
- koření na americké brambory


POSTUP

Rozpálíme si troubu a dáme do ní brambory nakrájené na půlměsíčky, které posypeme kořením na americké brambory, zakápneme troškou oleje, aby se nepřipalovaly. 
Mezitím si dáme do mixéru lilek, přidáme jogurt, lžíci oleje, pár kapek citronu (ne moc, já se poučila z prvního pokusu, kdy byl dip kyselý a hodně v něm byl znát olivový olej, proto jsem snížila dávku), kmín, pepř a trochu osolíme.  
Vše podáváme ještě s rajčaty a bazalkou. 

Takto ideálně zužitkujeme zbytek lilku a vznikne nám rychlá a chutná večeře/oběd :) 


1 komentář:

  1. Tenhle dip jsme měli v Řecku. Já se o něj pokoušela a byl moc řídký...asi špatný lilek :D Ale na ten z Řecka nikdy nezapomenu

    OdpovědětVymazat