čtvrtek 20. června 2013

Jahodová zmrzlina


Tyhle letní dny si žádají buď bazén, větráky ze všech stran, hodně chlazený nápoj a nebo zmrzlinu. Musím říct, že lepší jahodovou jsem snad neměla (a to se nechci vůbec vychvalovat). Předpokládám, že po tomhle zdařilém pokusu budu mít tendence dělat jednu zmrzlinu za druhou (dneska kokosovou, tak si počkejte na recept), navíc mi ani nic moc lepšího nezbývá v tomhle počasí.. Je to taková malá útěcha po tom, co se vrátím vyřízená ze školy+práce.  


INGREDIENCE

- 350 g jahod
- 120 g krystalového cukru 
- šťáva z půlky citrónu
- 50 ml mléka
- 150 ml smetany ke šlehání


POSTUP

Rozmixujeme jahody s mlékem, přidáme cukr, smetanu a šťávu z citrónu. Chvilku mixujeme a poté už jenom přelijeme do nádoby a dáme zamrazit. Každých 45 minut promícháme. Jestli máte doma zmrzlinovač, tím lépe pro vás:)   


Žádné komentáře:

Okomentovat