neděle 23. června 2013

Kokosová zmrzlina


Minule jahodová, dneska kokosová. Myslím, že v létě nechci dělat nic jinýho než zmrzlinu a pak si jí následně vychutnávat v největším vedru na sluníčku.  


INGREDIENCE

- 300 ml smetany ke šlehání 
- 160 ml kokosového mléka
- 75 g cukru
- 50 g bílé čokolády
- 4 kapky kokosové esence
- 4 kapky vanilkové esence
- hořká čokoláda (nemusí být) 
- 3 lžíce strouhaného kokosu  


POSTUP

Odlijeme si polovinu šlehačky a pořádně vyšleháme. Zatím si na sporáku můžeme rozpustit bílou čokoládu a necháme vedle trochu vychladnout. V míse začneme šlehat zbytek šlehačky, přidáme kokosové mléko, cukr, vanilkovou + kokosovou esenci a po troškách přidáváme sníh. Na závěr přidáme kokos, rozpuštěnou čokoládu, případně čokoládové hoblinky a promícháme. 

Zmrzlinu nalijeme do nádoby a dáme do mrazáku. Nesmíme ale zapomenout promíchávat. Z počátku ideálně každých 20 minut, později jednou za půl hodiny. 




3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Myslim, že v následujících letních dnech tu ani jiný recepty nebudou:D

      Vymazat
  2. Mmmm, to zní skvěle, asi ji vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat