pátek 14. června 2013

Zapečený lilek s celerovými hranolky

Dneska se budeme bavit o jednom z mých nejoblíbenějších receptů! Během dne potřebuji minimálně jedno teplé jídlo, nejlépe samozřejmě oběd..občas to ale doháním u večeře, proto to nesmí být nic těžkého do žaludku. Myslím, že lilek a celer jsou naprosto ideální v kteroukoliv denní dobu (alespoň pro milovníky zeleniny jako jsem já!)



INGREDIENCE (2 porce) 

- 2 x lilek
- půlka celeru
- cherry rajčata
- mini mozzarelly
- sůl
- provensálské koření
- koření na americké brambory
- petrželová nať
- brambory
- olivový olej

POSTUP

Dáme si nahřát troubu a mezitím uvaříme v osolené vodě oloupané brambory (není nutnost, já si je dala jako druhou přílohu).
Lilek si oloupeme (nemusíme zbytečně čekat, než se lilek vypotí a v troubě se bez slupky udělá rychleji) rozkrojíme na polovinu, vydlabeme a dáme do něj rajčata a mini mozzarelly. Posypeme provensálským kořením, trochu osolíme a dáme zapéct do trouby cca na půl hodiny.
Hranolky uděláme tak, že si oloupeme a nakrájíme celer na nudličky o velikosti hranolek. Dáme na pekáč vyložený pečicím papírem, přidáme koření na americké brambory (dobrá je varianta s bylinkami nebo grilovacím kořením) a promícháme s trochou olivového oleje, aby se nepřipekly. Necháme péct 20-30 minut.

Nakonec vytáhneme vše z trouby, lilek posypeme čerstvou petrželkou, zcedíme uvařené brambory a můžeme podávat skvělou večeři:)  

 

Žádné komentáře:

Okomentovat