pátek 12. července 2013

Melounová zmrzlina

Ještě nedávno jsem si tu dělala srandu z toho, že přes léto nebudu dělat nic jiného, než zmrzlinu..a nebyla jsem daleko od pravdy!  
Včera jsme se rozhodli, že uděláme domácí melounovou, postup je jednoduchý, jen ta doba, kdy zmrzlina tuhne, je dost dlouhá.. 



INGREDIENCE

- půlka melounu
- 100g moučkového cukru (podle mě stačí jenom 80g)
- 100 ml smetany ke šlehání
- šťáva z limetky


POSTUP

Nejdříve si nakrájíme meloun na kousky a zbavíme ho pecek. Poté ho rozmixujeme a do vzniklé melounové šťávy přidáme cukr, smetanu a limetku. Opět necháme chvíli mixovat. 
Celou směs přelijeme do nádoby a dáme zamrazit. Každých 30 minut promícháváme. 

3 komentáře:

  1. Já to dělám naopak - nejdřív zmrazím meloun a pak ho rozmixuji s cukrem a smetanou (i když trošku riskuji smrt mixéru,no :) ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, taky se často bojím o mixér, třeba když tímhle způsobem dělám banánovou zmrzlinu :D (vytáhnu mražený banány, ale vždycky je nechám trochu povolit)

      Vymazat