pondělí 29. července 2013

Ovesné sušenky s čokoládou


INGREDIENCE

- 100 g jemných ovesných vloček
- 2 lžičy prášku do pečiva
- 100 g hrubé mouky
- 40 g třtinového cukru
- 100 g másla
- tabulka čokolády
- špetka soli (sušenky se dají udělat i slané, idelní k vínu, bez použití cukru a čokolády) 


POSTUP

Zapneme sporák a do malého kastrolu dáme rozpustit čokoládu (musíme stále hlídat a míchat, aby se nám nepřipálila) V míse smícháme mouku, cukr, vločky, sůl a prášek do pečiva. Vše promícháme a poté přidáme změklé máslo nakrájené na kousky. Rozpuštěnou čokoládu přidáme až na závěr a celou směs promícháme. Ze vzniklé směsi začneme dělat kulaté sušenky (raději menší, v troubě se dost nafouknou) a po jednom dáváme na plech vyložený pečícím papírem. 
V troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 15 minut. Pokud by sušenky byly moc křehké a rozpadaly se, přidáme trochu vloček. 


Dneska jsem je měla k snídani a myslím, že stejně jako domácí müsli je začnu dělat pravidelně :) 

7 komentářů:

  1. Nevím,jestli by mi chutnaly, k ovesným vločkám mám trochu odstup:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nechápu proč, pro mě se teď staly jednou z nejlepších sladkostí! :D

      Vymazat
  2. Nechybí ti v seznamu přísad vejce? Nedrží to totiz vůbec při sobě! Takže vyhozený suroviny zbytečně!

    OdpovědětVymazat
  3. Nechybí ;) Nenapadá mě v čem by mohla být chyba, pokud byl postup přesně podle receptu. Sušenky jsou hodně křehké, takže je potřeba je dělat cca 0,5 cm tlusté. Já do těsta přidala pak jenom trochu víc vloček a drželo to všechno při sobě úplně v pohodě:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vajíčko jsem tam přidala, vůbec to nedrželo a jsou skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky super, jdu si je zkusit udělat! :) sleduj můj blog! :) www.fitnessfoodforyou.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. S radostí budu informace šířit dál :-) a těším se na další recepty a rady :-)))
    Marissa Calaunan (etc_csuf@gmail.com)

    OdpovědětVymazat