neděle 21. července 2013

Penne s čočkovou omáčkou

Jestli hledáte rychlý a moc dobrý oběd, tak tohle je ideální tip pro vás:) 



INGREDIENCE (pro 3 osoby) 

- těstoviny penne
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 hrsti červené čočky
- 1 mrkev
- 1 lžíce sójové omáčky
- čerstvá bazalka
- majoránka
- sůl


POSTUP

V hrnci si na olivovém oleji orestujeme cibuli společně s mrkví. Přihodíme červenou čočku, nakrájenou čerstvou bazalku a majoránku. Chvilku mícháme a poté zalijeme vodou. Necháme vařit do měkka a mezitím si dáme vařit těstoviny. Směs v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme lžící sójové omáčky a solí.


Z počátku jsem si nedokázala představit, jak může čočková omáčka chutnat, ale byla jsem mile překvapena. 


A na závěr malé doporučení, kam v Praze zajít, pokud jste milovníky těstovin. Jedná se o italskou ''restauraci'' Pasta Krusta v centru Prahy ve Vodičkově ulici, hned u tram.zastávky. Restaurace je v uvozovkách záměrně, protože jídlo dostanete do tří minut a počkáte si na něj u pultu, kde ho před vaším zrakem uvaří. Můžete si ho vzít s sebou, nebo vychutnat nahoře. Těstoviny si vybíráte podle sebe, stejně tak jako omáčku. Denně je zde speciální menu a kromě těstovin nabízejí i dezerty, domácí limonády, marmelády atd. Rozhodně je to jedna z nejlepších voleb, kam na rychlý a zároveň cenově přijatelný oběd (za těstoviny dávám většinou něco málo přes 100 Kč) 

3 komentáře: