úterý 13. srpna 2013

Vanilková zmrzlina s pomerančovým glazé

Nedávno jsem se s vámi podělila o recept na vanilkovou zmrzlinu. Dneska ji proměníme v dezert, který se dá rychle připravit a určitě s ním okouzlíte nejednu návštěvu. 


INGREDIENCE (1 porce)

- 1 pomeranč
- 1 lžíce cukru
- čokoládový toping


POSTUP

Z pomeranče odkrojíme 3 tenčí plátky, které zbavíme kúry a položíme na talíř. Zbytek pomeranče vymačkáme. Rozpálíme malý kastrol, nalijeme do něj šťávu z pomeranče a zahříváme společně s cukrem. Můžete přidat i medovinu, pokud toužíte po alkoholovém nádechu. 
Na plátky pomerančů dáme vanilkovou zmrzlinu a okamžitě přelíváme teplým glazé. Dozdobíme čokoládovým topingem a podáváme.  


Na to, jakým jsem odpůrcem spojení pomeranč+čokoláda, tak musím říct, že v případě čerstvých pomerančů mi to vůbec nevadilo. Naopak jsem si moc pochutnala.

1 komentář: