neděle 15. září 2013

Tofu na kari


INGREDIENCE (3 větší porce) 

- balíček uzeného tofu
- sušený česnek
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- sůl
- 0,5 l zeleninového vývaru
- hladká mouka
- voda
- 3 lžíce smetany na vaření 
- rýže (já použila 2 sáčky)


POSTUP

Dáme vařit rýži a mezitím ve vedlejším hrnci uvaříme zeleninový vývar. Jakmile začne vřít, přidáme kari koření a osolíme podle chuti. Chvíli mícháme a v mističce vedle si rozmícháme trochu mouky s vodou, aby se omáčka zahustila. Směs nalijeme do omáčky a hned na to přidáme smetanu. Vaříme dokud omáčka nezhoustne (případně přidáme opět rozmíchanou mouku s vodou, pokud se nám zdá omáčka moc řídká). 
Na pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájené tofu, které necháme orestovat. Posypeme sušeným česnekem a zalijeme kari omáčkou. 
Omáčku nakonec promícháme s rýží a podáváme. 

 

4 komentáře:

  1. už sa teším, keď prídem domov a toto si ukuchtím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :)
    mohla bych rýži nahradit kuskusem ? Jak tak koukám, rýže mi došla:D
    vypadá to mooc krásně ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, s kuskusem to bude naopak ještě zdravější:))

      Vymazat
  3. Jdu na to, zkusím s kuskuskem ;)

    OdpovědětVymazat