středa 9. října 2013

Česnečka

Česnečka je všelék a tak trochu zázrak. Podávat by se měla na stříbrném podnose a ani to by dostatečně nevyzvedlo její jedinečnou chuť. Nejlepší na tom všem ale je, že si jí můžete udělat doma a to velice snadno! 


INGREDIENCE

- 4 větší brambory
- 5 stroužků česneku
- majoránka
- sůl
½ cibule
- 1 lžíce másla
- 1,5 l vody


POSTUP

V hrnci necháme rozpustit lžíci másla a poté v něm zpěníme cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a nakrájené brambory. Přilijeme 1,5 vody a přivedeme k varu. Polévku necháme vařit cca 20 minut, dokud brambory nezměknou. Poté brambory v hrnci trochu rozšťoucháme a celou polévku osolíme. Na závěr přidáme majoránku, povaříme 2 minuty a můžeme podávat. 


Tento recept je naprostou nezbytností v mojí (zatím imaginární) kuchařce. Mám ho spojený s dětstvím a zachrání mě vždy, když nemám ponětí, co budu v daný den vařit. 
Rozhodně ho nezapomeňte porovnat s receptem na krémovou česnečku.

Žádné komentáře:

Okomentovat