pátek 4. října 2013

Cizrnová pomazánka s rajčaty

Nejznámější pomazánka z cizrny bývá nazývána jako hummus, který jsem si původně chtěla připravit. Bohužel jsem zjistila, že mi chybí část ingrediencí, tak jsem se pustila do cizrnové pomazánky/kaše po svém. 


INGREDIENCE

- 300 g uvařené cizrny
- 2 rajčata
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje


POSTUP

Uvařenou cizrnu rozmixujeme společně s nakrájenými rajčaty tyčovým mixérem. Přidáváme postupně olivový olej a rozmixovanou směs v závěru osolíme a opepříme podle chuti. Na vrch přidáme mandle, pomazánka s nimi chutná opravdu skvěle! 
Podáváme ideálně se sezamovým knäckebrotem:)

1 komentář:

  1. Zkus někdy dát sušená, dělala jsem je na Silvestra a hummus byl skvělý

    OdpovědětVymazat