neděle 20. října 2013

Podzim

Podzim je mé druhé nejneoblíbenější roční období. A to především kvůli tomu, že pomalu cítím, jak přichází zima (tento rok obzvlášť, vlastně jsem v teplý podzim už ani nedoufala). 
Naštěstí v posledních několika dnech započal opravdu krásný podzim, kdy je ideální vzít kolo, projet se po nábřeží kolem Vltavy a po cestě nakoupit vše potřebné na sobotní oběd. 
Další výhodou, kterou podzim přináší, je sklizeň mnoha druhů zeleniny a ovoce. Proto se směle vydejte do ulic, nakupujte v řadách českých farmářů, menších pěstitelů, případně kontrolujte v obchodech odkud zelenina a ovoce pochází. Tím si zaručíte, že potraviny budou čerstvé (lépe řečeno čerstvější, než při transportu ze Španělska do České republiky).
 
Sezónní zelenina (září+říjen): celer, cibule, cuketa, dýně, červená řepa, pórek, petržel, česnek, brambory 
Sezónní ovoce (září+říjen): hroznové víno, švestky, hrušky, jablka

3 komentáře: