čtvrtek 3. října 2013

Sójový granulát v tomatové omáčce

Musím říct, že kdybych si měla vybrat ze sójových výrobků jedninou věc, kterou najdu v obyčejném supermarketu a má mě zasytit, určitě bych sáhla po sójovém granulátu (hotový za 15 minut za cenu 15 korun = není co řešit)
Momentálně jsem celkově dost omezila spotřebu tofu a dalších sójových ''náhražek'' a jím více luštěnin. 

Teď ale k dnešnímu receptu - jedná se o rychlý, ale neuvěřitelně chutný oběd, kterým neurazíte jak sebe po příchodu z práce/školy, tak návštěvu a ještě ušetříte spoustu času. 


INGREDIENCE (3 porce)

- 1 větší rajče
- lžíce olivového oleje
- balení sójového granulátu
- rajčatový protlak
- 1 menší cibule 
- 3 stroužky česneku 
- sušená bazalka
- 100 ml vody
- balení těstovin
- provensálské koření
- čerstvě namletý pepř
- sůl


POSTUP

Nejprve si v hrnci uvaříme sójový granulát podle návodu na obalu (Obvykle ho vařím v zeleninovém vývaru, aby měl lepší chuť. Můžete přidat třeba jenom koření, nebo vařit pouze ve vodě), necháme vychladnout a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Mezitím dáme vařit těstoviny do hrnce s vroucí vodou.
Rozpálíme si pánev s olivovým olejem, zpěníme na ní najemno nakrájenou cibuli a jakmile zezlátne, přidáme nakrájený česnek. Chvíli restujeme, poté přidáme nakrájené rajče, sójový granulát a zalijeme protlakem.
Přidáme 100 ml vody a necháme vařit. Poté dokořeníme provensálskými bylinkami, pepřem a solí podle chuti. 
Podáváme s těstovinami a na vrch ozdobíme sušenou bazalkou.  

1 komentář:

  1. Jéé, mamka mi ho koupila k narozeninám a já vůbec netušila, co s ním.. :)

    OdpovědětVymazat