středa 6. listopadu 2013

ChefParade

Před nedávno dobou jsem opět navštívila školu vaření ChefParade, která se nachází v Holešovické tržnici. Konal se zde další workshop na kterém se sešlo několik pozvaných foodblogerů a který organizovala společně s ChefParade i Tereza z blogu FoodLover.
Po welcome drinku jsme se rozdělili do skupin a nahlédli do takzvaného mystery boxu, lépe řečeno na mystery pult:D (Bylo zde připraveno několik konkrétních surovin, ze kterých jsme měli připravit jeden pokrm během určitého časového limitu, který byl pak následně zhodnocen Terezou a šéfkuchařem Radkem Jakubcem. Samozřejmě jsme nemuseli využít vše.)
Začátek byl hektický, nazvala bych ho jako dobrý brainstorming, protože nám běžel čas a my se museli společně rozhodnout, co tedy vytvoříme. Trochu nám to ztížilo i to, že jsme měli udělat pouze jednu degustační porci - takže žádná polévka navíc, ani dezert, který by to celé zachránil. 
Nakonec jsme udělali výbornou polévku z červené čočky s mrkví, na vrchu zdobenou bylinkovým pestem a řepou (pro mě největší favorit), špenátový salát a jako degustační porci ke zhodnocení jsme zvolili kuřecí prsa plněná špenátem, bramborový salát (tak trochu na způsob vídeňského) společně s pečenou řepou a šalotkou. 

(Foto : Jakub Stadler, Instinkt)


Degustační porci jsem sama moc zhodnotit nedokázala, bramborový salát byl výborný, pravděpodobně tomu nejvíce dominovalo právě kuře, na jehož přípravě jsem se ani nepodílela a ani jsem ho nejedla.  
Zato jsem si ale dala výtečnou polévku, salát a během vaření stihla ještě tři další welcome drinky:D 
Naše jídlo sice nevyhrálo, nicméně jsme si aspoň užili společně strávený čas s ostatními a další novou zkušenost. 

Měla jsem to potěšení být v týmu s moc milou Evou, kterou jsem poznala již minule v ChefParade, s Terezou z mého oblíbeného blogu Výpečky a Jakubem. 

4 komentáře:

  1. MŇam !!!

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý způsob jak trávit den, já i kdybych vařit uměla, tak se ničeho takového nezúčastním, nemám ráda když na mě někdo tlačí s časem a tak. Ale jídlo vypadá moc dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to nakonec nebylo tak horký, že by nás to nenechali dodělat;) Já nejradši vařím sama v prostředí, které znám, ale zase tohle byla fajn změna:)

      Vymazat
  3. Ahoj Jarmilko, moc ráda jsem tě opět viděla a pobývala ve tvé křehké a inspirativní společnosti. To poslední foto je magické! Potvrzuje mou teorii, že vaření = alchymie :)

    OdpovědětVymazat