neděle 1. prosince 2013

Domácí ovocné müsli

Jestli je něco po ránu nejdůležitější, tak je to snídaně. O tom, proč je tak důležitá a z čeho všeho by se měla skládat jsme si řekli již minule.
Dnes jsem se rozhodla přidat recept na ovocné müsli, které u mne vedou hned za těmi čokoládovými. Navíc je stačí nasypat do jakékoliv skleněné nádoby, obvázat mašlí, udělat si etikety s názvem + složením a dárek (nejen) k Vánocům pro vaše blízké je na světě.
Já to do Vánoc nevydržela a doteď doufám, že tenhle dárek potěšil.
INGREDIENCE

- 500g ovesných vloček
- 3 lžíce sypaného kokosu
- sáček sušeného ananasu (ideálně usušit doma, případně zakoupíte ve Zdravé výživě)
- plátky sušeného manga
- kešu oříšky
- mandlové plátky
- sušené višně
- lískové oříšky
- sušené brusinky
- sušené borůvky
- agávový sirup

POSTUP

Základní recept na zapékané müsli je stejný, dále už měníme ingredience podle chuti.
Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme kokos, všechno sušené ovoce a oříšky. Záměrně neuvádím přesný počet, jelikož to dělám od oka (většinou ale použiji např. celé balení mandlových plátků, sušeného manga..) a každý si tak může nasypat takové množství, jaké chce.
Směs promícháme a přidáme agávový sirup, který ''slepí'' kousky ovesných vloček k sobě (dá se přidat i např. arašídové máslo nebo rozpuštěná čokoláda).
Nakonec si vše rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.
Pečeme 10 minut, poté promícháme a pečeme dalších 10.
Hotové müsli necháme vychladnout a poté přesypeme do dobře těsnící nádoby.
  

1 komentář:

  1. Ta nádoba a popisek je boží, fakt by to bylo super jako dárek )

    OdpovědětVymazat