úterý 14. ledna 2014

Kokosové placičky s vanilkovým dezertem a horkým ovocem

Uspěchané ráno známe asi všichni. U mě to většinou znamená, že zamáčknu budík, probudím se o půl hodiny později, začnu šílet, že mi zbývá už jen 15 minut a nevím, jestli se dřív oblékat nebo běžet jako první do koupelny.. naštěstí už jsem naučená, že pokaždé mé první kroky z postele směřují směrem do kuchyně. 
Nutností je pro mě snídaně a teplý čaj. 
Na palačinky nebo lívance není čas, proto mám vždy připravené domácí müsli, které doplním ovocem, případně sójovým mlékem.
Občas ale není na škodu udělat změnu, obzvlášť pokud nejste jako já a vadí vám snídat to samé (respektive stejný základ) dokola..

Proto se s vámi dnes podělím o další skvělý snídaňový recept, který se dá z části předpřipravit den předem.




INGREDIENCE 

- 2 zralé banány
- 1 lžička medu
- 2 lžíce agávového sirupu
- 2 hrsti strouhaného kokosu 
- 4 hrsti jemných ovesných vloček
- alpro vanilkový dezert (puding)
- mražené lesní ovoce


POSTUP

Do vyšší mísy nakrájíme banány, nasypeme vločky, kokos a smícháme s medem a agávovým sirupem. 
Pro lepší konzistenci rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je směs moc řídká a nedají se z ní tvarovat placky, přidáme trochu vloček. 
Na plech vyložený pečícím papírem dáváme placičky (stejně jako u různých druhů kuliček je dobré si trochu namočit ruce, aby se nám ''těsto'' nelepilo na ruce).
Vše dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při 160°C. 
Placičky pak necháme vychladnout a můžeme konzumovat hned nebo až následující ráno.

Vyskládáme je na talíř a podáváme společně s vanilkovým dezertem, horkým ovocem (stačí ohřát v mikrovlnce nebo na sporáku) a agávovým sirupem navrchu. 

2 komentáře:

  1. Vypadá to úchvatně! :) Musím někdy vyzkoušet.

    http://jasmine-lavender-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat