pátek 31. ledna 2014

Zmrzlina

Pro většinu sezónní záležitost, pro mě záležitost celoroční. Včetně dnů, kdy za oknem sněží a mě bolí v krku (jeden -dva tři- kopeček mě přece nezabije). 

Od doby, kdy jsem objevila kouzlo domácích zmrzlin, nechci jinou! No dobře, možná že jo, jinak bych pravděpodobně neotevřela s takovým nadšením starou kuchařku zaměřenou přímo na zmrzlinu, která nabízí pohled z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Pro mě hlavně pohled na fotografie jídla 30 let zpátky a spoustu zajímavých informací o historii zmrzliny samotné. 



O knížce samotné mluvit nebudu, to bychom tu byli dva dny, než bych vypsala všechny recepty na zmrzlinovou pyramidu, zmrzlinový dort a ostatní druhy, které stojí za to vyzkoušet. 

Já se jenom ptám, která příchuť u vás vede a kterou netradiční jste kdy ochutnali/chtěli ochutnat?:) 

Jako skvělý tip uvádím perfektní blog TŘI KOPEČKY, který je zaměřen pouze na zmrzlinu a její přípravu.

2 komentáře:

  1. Já mám zmrzlinu spojenou asi především s létem, v zimě by mě ani nenapadlo si ji dát :) dříve jsem milovala ovocné příchutě-citron, pomeranč...ale dnes již dávám přednost těm smetanovým jako je karamel, vanilka a cookies :)) Nejzvláštnější zmrzlina, jakou jsem kdy ochutnala, byla RedBullová...no byl to hnus znamenitý ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. RedBullovou si snad ani nedokážu představit:D A jak píšeš o těch zmrzlinách, mám to spíš naopak, poslední dva roky zbožňuju hlavně ovocné příchutě a smetanové spíš ve spojitosti s dezerty:)

      Vymazat