středa 26. února 2014

Celozrnné těstoviny s paprikovou omáčkou

K mému překvapení už nemusím pro některé zdravé potraviny jezdit přes půl Prahy, jelikož u nás (na největším konci Prahy) otevřeli v obchodě nový ''BIO koutek''. A tak jsem radostně zajásala, vrhla se po těstovinách a tohle je výsledek..



  
INGREDIENCE (4 porce)

- těstoviny (podle odhadu)
- 1 konzerva červených fazolí
½ uvařeného celeru
- česnekové tofu
½ pórku
- ½ cibule
- voda
- hladká mouka
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- lžička majoránky
- lžíce olivového oleje
- kávová lžička zeleninového vývaru


POSTUP

Těstoviny dáme vařit do hrnce s vodou podle návodu (+ přidejte lžičku olivového oleje).
Na pánvi si rozpálíme olivový olej a poté na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme pórek, česnekové tofu a celer (já z něj vykrájela srdíčka, protože co líp vypadá, to líp chutná). Vše dohromady restujeme 3 minuty, poté přidáme propláchnuté fazole z konzervy a okořeníme majoránkou. 
Ve vedlejším kastrůlku rozmícháme trochu vařící vody s hladkou moukou, zeleninovým vývarem a sladkou paprikou. Mícháme dokud se nám omáčka nezahustí a poté ji přilijeme k směsi na pánvi. 
Směs důkladně promícháme a povaříme ještě 2 minuty. Na závěr přidáme sůl a pepř podle chuti. 
Podáváme společně s těstovinami.

1 komentář:

  1. Těstoviny miluji na všechny způsoby, takže tohle je něco přesně pro mě :))

    OdpovědětVymazat