pátek 14. února 2014

Valentýnské cupcakes

Že bychom si měli vyznávat lásku dennodenně víme všichni. Přesto jsem dnes cestou domů zpozorovala vyšší koncentraci párů, kdy si dívka nesla kytici růží a všechno vypadalo jako z nejkýčovitějšího romantického filmu (které mimochodem nenávidím). NEVADÍ!

Tenhle recept přeci není jenom o tom dnešním dni, ani o tom dalším v květnu. Není mířen jenom na zadané, protože kdo jiný vám udělá srdíčkové cupcakes lépe než vy sami? 



INGREDIENCE (12 cupcakes) 

- 100g třtinového cukru
- 100g bílé čokolády
- 125 ml smetany ke šlehání (30%+)
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 125g másla
- 170 ml sójového mléka s vanilkovou příchutí
- 220g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- červené barvivo (mně postačila opravdu špetka, ideálně můžete vyměnit za jahody) 
- moučkový cukr

POSTUP

Troubu předehřejeme na 200°C. V míse nejprve smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Poté přidáme cukr a pomalu přiléváme mléko. Dále přidáme rozpuštěné máslo, vejce a třtinový cukr. Vše zpracujeme do hladkého těsta (můžeme použít i šlehač, ale není to nutné). Přidáme nalámanou bílou čokoládu, naposledy zamícháme. 
Těstem plníme papírové košíčky (plním je vždy cca do 3/4 košíčku), které máme ve formě na muffiny (často jsem četla dotazy, proč muffiny nedrží - držet nikdy ani nebudou, pokud nepoužijete formu nebo košíčky z tvrdšího papíru).
Pečeme cca 20-25 minut. Jako u každého cupcakes/muffins receptu doporučuji neotvírat troubu během prvních 10 minut, aby těsto krásně naběhlo. 

Po upečení necháme vychladnout a mezitím si vyšleháme šlehačku do které přidáme barvivo. 

Každý cupcake nahoře ořízneme a potřeme vrstvou růžové šlehačky. Do horní části vykrojíme vykrajovátkem srdíčko, pocukrujeme moučkovým cukrem a přiklopíme. 

7 komentářů: