sobota 8. února 2014

Vegetariánský steak

O různých náhražkách masa typu tofu, robi, sójové plátky atd., bylo řečeno již mnoho. A o tom důležitějším, že bílkoviny získáváme i jinak (například z luštěnin) snad ještě víc. 

Nerada bych vás, vegetariány, ochudila o menší tip, kterým je tzv. Goody Foody řízek. Zatím jsem měla možnost ochutnat chicken a beef style. ''Kuřecí'' jsem měla naposledy na Vánoce a prvně v GoodyFoody burgeru, který si můžete za cca 55 Kč koupit v Country Life prodejně. 

Obě varianty mi moc chutnaly a ačkoliv mi maso vůbec nechybí, musím říct, že chuťově se mu blíží nejvíce ze všech různých náhražek. Dalším plusem je i to, že ho nemusíte nijak dál zpracovávat, pokud nechcete. 

Jediným mínusem je jeho dostupnost. Občas se objeví v prodejnách Country Life, ale brzo bývá pryč. Pro případ, že by se vám ho nechtělo shánět tak často, dá se i zmrazit. 



7 komentářů:

  1. Různé alternativy masa mám moc ráda, hlavně tofu. O tomhle GoodyFoody řízku slyším poprvé, ale když to říkáš, tak mě láká ho vyzkoušet. Dík za nový tip :))

    OdpovědětVymazat
  2. Už je to rok co maso nejím, chuť masa mě vůbec nechybí, ale Tofu mě moc nechutná a nikdy ho neupravím tak jak bych chtěla, proto jsem ráda za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja mäso úplne milujem, nechápem ľudí, ktorí ho nemajú radi. Takže pre mňa toto rozhodne nie :D Radšej si dám fajný hovädzí steak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to ale píšu kvůli lidem, který by to mohlo zaujmout/chtěli to vyzkoušet:) Proto je tvůj komentář trochu mimo, když se nesnažíš ani chápat lidi, kteří nesdílejí tolik sympatií k masu jako ty:)

      Vymazat
  4. Škoda, že není vegan :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, nicméně takový seitan mi teď zachutnat mnohem víc:) Navíc jsem už blog změnila na komplet veganský, takže všechny neveganské recepty budou buď upraveny a nebo vymazány :)

      Vymazat