pondělí 3. března 2014

Čokoládový chlebíček s kokosem z červené řepy

Poslední dobou mám řepu na talíři téměř pořád. Nejen, že je zdraví prospěšná, ale je taky zatraceně dobrá a navíc hrozně levná. Pak vznikají právě ty situace, kdy si koupím dvě kila řepy a doma už nevím, co s ní.. 

Kromě všech polévek a salátů mě dlouho lákaly i čokoládové brownies z červené řepy... no nic, skončila jsem u chlebíčku, který je ale naprosto ideální k snídani. Na tento nápad mě víceméně přivedlo odpolední poflakování na internetu a hlavně recept u slečny TADY, kterým jsem se inspirovala. 

INGREDIENCE

- 160g celozrnné mouky
- 3 vejce
- 100g hořké 70% čokolády (na první pokus jsem dělala s 90% čokoládou a přišlo mi to už     moc hořké)
- 70g kakaa
- 50g třtinového cukru
- 400g uvařené červené řepy
- lžička vanilkového cukru
- lžička prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- lžíce agávového sirupu
- 3 lžíce kokosu 
- kokosový olej na vymazání formy


POSTUP

V míse smícháme mouku, kakao, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, kokos a vanilkový cukr. Přidáme vejce, agávový sirup a rozmixovanou červenou řepu. 
Formu na chlebíček (nebo na srnčí hřbet) si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. 
Nalijeme do ní směs, posypeme kokosem a při 180°C pečeme cca 50 minut, dokud není vše hotové (poznáme tak, že do chlebíčku dáme špejli a jakmile se na ní těsto přestane lepit, máme hotovo). 


Jak říkám, je to dobrota největší a rozhodně chci dělat chlebíček pravidelně. Na již zmiňovaném blogu najdete další super dobroty a můj počítač nestíhá ukládat všechny dobré recepty. Proto je čas se pustit zase do práce, improvizovat a doufat, že to dopadne dobře i bez cizí pomoci!   


2 komentáře:

  1. Tomu říkám originální recept! :))
    Z červené řepy jsem ještě nic nepekla. Měla jsem políčeno na brownies, každopádně i tento chlebíček vypadá lákavě. :P

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá krásně! :) zrovna mám v ledničce dvě řepy! Tohle se vyzkouší... děkuji za inspiraci :)))!

    OdpovědětVymazat