neděle 23. března 2014

Francouzské toasty

Pro francouzský toast je typické, že se po obalení osmaží na pánvi s trochou másla. Je to ideální způsob, jak začít den a nestrávit moc času v kuchyni..
Jenže někdy, v mém případě hlavně o víkendu, zkrátka zatoužím strávit přípravou více času než obvykle.
Proto jsem si toasty připravila den předem, dala je uležet a poté zapekla v troubě.



INGREDIENCE (na 5 toastů)

- 100 ml mléka
- 3 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička koření Kotanyi - karamel+vanilka (většinou se používá skořice, ale tu já moc nemusím)
- 100g (mražené) lesní směsi
- 3 lžíce třtinového cukru


POSTUP

V míse si rozmícháme vejce s mlékem, kořením a vanilkovým extraktem. Toasty si naskládáme do zapékací mísy, zalijeme a dáme uležet do lednice přes noc. 
Doporučuji skládat toasty tak, aby nebyly moc na sobě, mně díky tomu pak nešlo několik toastů oddělit od sebe, jak byly nasáklé směsí. 
Ráno už jenom zapneme troubu na 180°C a toasty dáme zapéct na 40 minut. 
Na závěr si v kastrůlku necháme povolit ovoce a promícháme s cukrem, dokud nám nezkaramelizuje. Poté už jenom zalijeme toasty a můžeme podávat. 


5 komentářů:

  1. bože mňam! francúzske toasty to je niečo úžasné! Super recept ktorý si hned aj ukladám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. pro mě stačí s čímkoliv, jen né s medem, ten moc nemusím:)

      Vymazat
  3. Francouzský toast zbožňuji. :P

    OdpovědětVymazat
  4. Zbožňuju francouzské tousty! mňam!

    OdpovědětVymazat