sobota 8. března 2014

Müsli s čokoládou a sušeným ovocem



Od doby, kdy jsem si udělala své první domácí müsli, už nesnídám skoro nic jiného. Když si uděláte pořádnou dávku, nemusíte celý měsíc řešit, co si dáte k snídani, nebo jestli zbyde čas na nějakou přípravu (i když zaspíte, müsli nasypete do misky během tří vteřin) a vůbec si skvěle pochutnáte. 

Já si tentokrát udělala müsli s čokoládou a ovocem a vzhledem k tomu, že jsem nikde nemohla sehnat sušené borůvky, usušila jsem si je sama. 

INGREDIENCE (na 1 kg)

- 400g borůvek na usušení (nebo rovnou usušené)
- 1 hořká čokoláda
½ tabulky bílé čokolády
- agávový sirup
- 100g sušeného kokosu
- 100g sušeného banánu
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 100g mandlových plátků
- 100g lískových oříšků
- 100g góji
- 500g ovesných vloček  

POSTUP

Do mísy si nasypeme ovesné vločky, přidáme oříšky,kokos, mandle, góji, sušené ovoce a zamícháme s rozpuštěnou hořkou čokoládou, aby se vločky spojily. Poté přidáme trochu agávového sirupu a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 20 minut při 180°C. Po 10 minutách promícháme a pečeme dalších 10 minut. Po vychladnutí přidáme do müsli kousky bílé čokolády a přesypeme do nádoby. 

Často přidávám trochu arašídového másla na spojení vloček, zároveň si můžete měnit ingredience dle libosti:)


1 komentář:

  1. Zatraceně, já už bych se měla konečně dokopat k tomu si domácí musli také udělat, vypadá to báječně a hlavně člověk ví, co tam dává :)

    OdpovědětVymazat