sobota 19. dubna 2014

Ovesné truffle obalené v kokosu

Od snídaně mám pouze pár očekávání - aby byla sladká, zdravá, skvěle chutnala a pokud možno nebyla moc náročná na přípravu, hlavně ve všední dny. 
Tento recept splňuje vše (no dobře, pominu-li čokoládu, kterou můžete vyměnit za jogurt), dá se připravit i večer předem a pokud vás čeká špatný den, minimálně vás může těšit tento krásný start v té nejsladší podobě.


INGREDIENCE (cca 10 kuliček)

- 40g kakaa (občas používám čokoládu v prášku od značky Cadbury, ale v ČR jsem ji nikde   prodávat neviděla) 
- 100g jemných ovesných vloček
- 1 banán
- strouhaný kokos na obalení
- 10 mandlí (+ pár na ozdobu)
- rozpuštěná 70% čokoláda 


POSTUP

V misce rozmačkáme banán, přidáme kakao, vločky a mokrýma rukama (aby se nám ''těsto'' nelepilo na ruce) tvoříme kuličky. Do každé kuličky vložíme doprostřed mandli, obalíme v kokosu a na závěr dáme na sebe, dozdobíme mandlemi a zalijeme rozpuštěnou čokoládou.

Ingredience jsem dávala od oka, ale recept je natolik jednoduchý, že pokud vám vznikne řidší hmota, stačí přidat vločky. Žádná větší věda v tom není:)

5 komentářů:

  1. wow, vypadají božsky!

    OdpovědětVymazat
  2. Panejo vypadají nádherně ♥

    OdpovědětVymazat
  3. krása,moc se ti povedly! :)

    OdpovědětVymazat
  4. zdravím :) prvně - vypadá to skvěle :3 a potom - vločky použít jen tak? Bez předešlé úpravy? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Terezo,
    ano, vločky není potřeba nijak upravovat, jen nasypat a spojit s banánem :) jak říkám, recept vážně není nijak náročný na přípravu:)

    OdpovědětVymazat