sobota 5. dubna 2014

Vajíčková pomazánka

Nejsem nijak zvlášť velkým nadšencem klasických pomazánek (pomineme-li ty sladké), proto na všechny oslavy a pikniky chystám především sladké a nebo jiné variace menších slaných jídel (sýrové tyčinky, pečená cizrna..)

A nebýt jednoho takového pikniku, který jsem v létě uspořádala, nikdy bych asi neochutnala tuhle pomazánku od Báry. Původní recept jsem si upravila podle sebe a světe div se, nikdo nic nepoznal!
Údajně pochází z Deníku Dity P., který mě při rychlém listování moc neoslovil, takže za tuhle pomazánku dávám rozhodně velké plus.



INGREDIENCE

- 5 vajec
- 1 klasické Gervais
- 100 ml domácí (nebo kupované) tatarské omáčky
- sůl


POSTUP

Postup je až směšně jednoduchý, takže pokud se neradi stresujete s přípravami, určitě sáhněte po tomto receptu.
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vidličkou rozmačkáme. Smícháme dohromady s tatarkou, Gervais a přidáme k nim bílky nakrájené na malé kousky. Vše společně promícháme a maličko dosolíme podle chuti. Pomazánka dobře chutná i s kousky cherry rajčat. 

2 komentáře:

  1. Recept vypadá skvěle:) Můžu se jen zeptat, jak velké to klasické Gervais má být? Taková ta malá kostička nebo větší v kelímku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsi mě trochu zaskočila, moc gervais ani podobné sýry nekupuji, měla jsem jedno tohle http://www.mlekarna-valmez.cz/userfiles/eshop/2149.jpg :)

      Vymazat