pondělí 7. dubna 2014

Zeleninová směs s pohankou

Oběd je mým druhým nejoblíbenějším jídlem během dne (hned po snídani, samozřejmě). 
Často věnuji jeho přípravě více času, jelikož tím odložím část povinností a tak trochu se mám i na co vymluvit.
Někdy to bohužel ale nejde, proto si pravidelně doplňuji zásoby kuskusu, polenty a nebo třeba pohanky. Zkrátka zásoby potravin, které se neztratí a dobře poslouží i v době, kdy se vám nic nechce.




INGREDIENCE (3 PORCE)

- pohanka (množství vždy pouze odhaduji, ale tipuji něco kolem 350g)
- 1 balení uzeného tofu
- 1 salátová okurka
- 1 velká mrkev
- plechovka kukuřice
- čerstvá petržel (+nať na odzobu)
- sůl
- barevný pepř
- 2 lžičky sušeného česneku
- lžíce olivového oleje
- 100 ml vody


POSTUP

Nejprve si připravíme pohanku podle návodu. 
Poté si rozpálíme lžíci oliv.oleje na pánvi. Přidáme tofu, které mírně orestujeme a zaprášíme sušeným česnekem. Přidáme nakrájenou petržel, mrkev a společně s kukuřicí přidáme na pánev. Zalijeme vodou, přiklopíme a necháme dusit dokud nám zelenina nezměkne. 
Na závěr přidáme nakrájenou salátovou okurku a osolíme a opepříme podle chuti. 
Ozdobíme čerstvou petrželovou natí a můžeme podávat společně s pohankou. 


Žádné komentáře:

Okomentovat