čtvrtek 22. května 2014

Black forest cupcakes

Během týdne mi to nedalo a i přes všechen stres, který doprovázel nepravidelný jídelní režim, jsem si vyhranila malou půl hodinku na tyhle úžasné cupcakes.
Osobně nejsem zastáncem těžkých máslových krémů, proto je mám nejraději nazdobené šlehačkou a přelité lehce kyselým ovocem. Protože chápete, spojení hořké čokolády a ovoce je přesně to, díky čemu zapomenete na chvilku na všechny starosti a ještě chutná skvěle! 
   

INGREDIENCE (12 cupcakes)

- 100 g třtinového cukru
- 100 g hořké čokolády (min. 70%)
- 2 lžíce kakaa
- 125 g másla
- 170 ml sójového mléka s čokoládovou příchutí
- 220 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce 
- 300 g lesního (mraženého) ovoce 
- 250 ml šlehačky
- 1 lžička agávového sirupu 

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 200°C. Mouku, cukr, kakaoo a prášek do pečiva smícháme dohromady. Přidáme mléko, vejce, rozpuštěné máslo, 100 g lesního ovoce a čokoládu nalámanou na kousky. Pomocí elektického šlehače těsto zpracujeme a ihned nalýváme do formy, kterou vyložíme košíčky. 
Necháme péct cca 20 minut a během prvních 15 minut troubu neotvíráme, aby těsto hezky vyběhlo.  
Poté necháme úplně vychladnout a vyšleháme si šlehačku společně se lžičkou agávového sirupu. Hotové cupcakes zdobíme šlehačkou a poléváme zbytkem ovoce, které si nejprve rozehřejeme na sporáku. 

5 komentářů:

  1. Ta chuť musí být ještě lepší! :) vypadají božsky :) Evokují mi léto.. :) www.corculum.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jdu na ně. :3 Akorát teda nemám šlehačku a agávový sirup, tak budou jenom s ovocem. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna ta šlehačka je na nich dost podstatná:D ale nepochybuji o tom, že budou skvělé i tak:)

      Vymazat