sobota 31. května 2014

Jahodovo-limetková zmrzlina

Nemůžu se ubránit pocitu, že léto už pomalu začalo, ačkoliv to třeba venku úplně tak nevypadá a ačkoliv jsem pořád nachlazená...ale důvod pro zmrzlinu se najde vždycky! 
Hlavně pro tuhle osvěžující a hrozně jednoduchou s příchutí čerstvých jahod a limetky. Nepotřebujete žádný zmrzlinovač, stačí pár ingrediencí a trochu silné vůle, než zmrzlina úplně ztuhne:)

INGREDIENCE

- 400 g jahod
- 120 g třtinového cukru
- 1 limetka
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 ml mléka (ideálně sójové od značky Alpro s příchutí lesního ovoce, dodá zmrzlině o něco lepší chuť) 

POSTUP

Jahody rozmixujeme s mlékem, přidáme cukr, smetanu a šťávu společně s nastrouhanou kůrou z limetky. Chvilku mixujeme a poté přelijeme do nádoby, kterou dáme do mrazáku. 
Každých 20 minut směs promícháme vidličkou, dokud úplně neztuhne. Před podáváním vyndáme na 15 minut ven, aby povolila a dobře se nabírala.   

9 komentářů:

  1. recept vyzerá úžasne a ja mám rada takéto jednoduché a hlavne domáce zrmzliny :) Moja sestra robí vždy ruskú zmrzlinu a chutí a vyzerá to presne tak isto ako tá z obchodu :)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam:) domácí jsou právě nejlepší a hlavně člověk ví, co přesně v ní je:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jde ten samý postup i s třešněmi? :)

    OdpovědětVymazat
  4. určitě, když se vyndají pecky a dobře se rozmixují:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to baječně...:)
    dá se třtinový cukr nahradit i jiným?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dá se nahradit klasickým, který ale není nijak prospěšný:)

      Vymazat
  6. Dobrý den, odkud máte ty krásné kelímky? Děkuji, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      kelímky jsou z obchodu Nanu-Nana. Kupovala jsem je na jaře minulého roku, ale i tento rok je stále měli, tak to určitě zkuste:)

      Vymazat