neděle 25. května 2014

Marinovaný steak na cizrnovo-avokádovém lůžku

Nebojte, nepomátla jsem se a když říkám steak, nemyslím tím opravdové maso:) Ve skutečnosti se totiž jedná o takzvaný Goody Foody řízek, o kterém jsem již jednou psala TADY

Momentálně řadím toto jídlo mezí mých TOP 5, především díky jeho chuti a taky proto, že je zdravé a zatím chutnalo všem, takže doufám, že úspěchy bude slavit i nadále!  


INGREDIENCE (2 porce)

- 4 plátky Goody Foody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 lžička tymiánu
- hrst kuliček černého pepře
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 zralé avokádo
- 400 g uvařené cizrny 
- 1/2 pórku
- 150 ml vody
- 1 lžíce sójové smetany (například od značky Provamel)
- sůl


POSTUP

Den předem si naložíme plátky do připravené marinády z oleje, hořčice, medu a tymiánu. Necháme uležet přes noc v lednici. 
Jako první si dáme péct na 40 minut česnek zakápnutý olivovým olejem s kuličkami pepře. Pečeme v troubě při 180°C.
Dále si připravíme "omáčku" z pórku, která skvěle doplňuje zbytek. Nakrájíme si pórek, lehce osmahneme na pánvi a zalijeme 150 ml vody. Necháme povařit do změknutí, přidáme lžíci smetany, lehce rozmixujeme tyčovým mixérem a dosolíme.
Cizrnovo-avokádové lůžko připravíme tak, že si rozřízneme avokádo, odstraníme pecku a vydlabeme dužinu, kterou rozmixujeme společně s cizrnou. Můžete ohřát, pokud chcete mít lůžko teplé, ale moc dobře chutná i studenější, záleží na vás.
Na závěr opečeme na pánvi naložené plátky, naaranžujeme na lůžko společně s pečeným česnekem a zalijeme omáčkou. 

5 komentářů:

  1. Ale vypadá to jako opravdový steak. At je to co je to, snědla bych to hned!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu se zeptat, jak dlouho ti to trvalo? :) vypadá to skvěle!... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dohromady asi 30 minut:) Dala jsem péct česnek a po 10 minutách začala s ostatním, navíc se plátky propečou rychle:)

      Vymazat
  3. Mňam, maso miluji na všechny způsoby:)

    OdpovědětVymazat