středa 7. května 2014

Pohanka s jogurtem a jahodami

Tento recept jsem čerpala z kuchařky JEZTE ČESKY od Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N., která se mi dostala do ruky nedávno díky nakladatelství Smart Press. 
Pro začátek bych tedy chtěla říct, že stojí určitě za vyzkoušení, ačkoliv obsahuje i recepty s masem, která já, jakožto vegetarián, jen těžko využiji (případně nahradím sójovým masem).
Kuchařka čerpá ze sezónních surovin a kromě lákavých receptů vás obohatí i o zajímavé informace. Zároveň se nejedná o žádná složitá jídla a tento recept je toho jenom důkazem. 




INGREDIENCE (4 porce - na fotce vidíte poloviční dávku, jelikož jsem servírovala do menších mističek)

- 120 g lámané pohanky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g jahod

POSTUP

1. Pohanku vsypte do hrnce a zalijte vodou přibližně 1 cm nad okraj. Přiveďte k varu a za průběžného míchání vařte, než se změní v kaši, asi 7 minut. Nechte vychladnout.

2. Hotovou pohanku smíchejte s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendejte do misek a ozdobte nakrájenými jahodami. 

Poznámka: můžete přidat místo vanilkového cukru med, případně přidat mletou skořici.


4 komentáře:

  1. Pohanka je můj nově objevený poklad, tohle musím vyzkoušet!:))

    OdpovědětVymazat
  2. To je zase mnamózní a krásně nafocený^^

    OdpovědětVymazat