středa 18. června 2014

Jahodové muffiny

Znáte ten pocit, když se do něčeho pustíte a nevíte, jak to dopadne? Ten pocit, že by to nemuselo vyjít a tak trochu se i bojíte?
No jasně, né že bych nikdy nic v kuchyni (ani jinde) nezkazila, neni to přece žádná tragédie, ale když mám krásný nový papírový košíčky na muffiny, navíc v přesnym počtu a až z Hongkongu, bojím se tak trochu víc..
Každopádně všechno dobře dopadlo, muffiny vyběhly jak měly a teď se z nich mohu těšit společně s vámi! 



INGREDIENCE (9 muffinů)

- 300 g polohrubé mouky
- 140 g třtinového cukru
- 1/2 hrnku rostlinného mléka (nebo vody)
- 3 lžíce kokosového (nebo jiného rostlinného) oleje 
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- pár kapek vanilkového extraktu
- cca 10 nakrájených jahod

POSTUP

Mouku prosejeme do mísy a smícháme společně s cukrem, práškem do pečiva a jedlou sodou. Poté přidáme rostlinné mléko, olej, špetku soli a zamícháme společně s vanilkovým extraktem a jahodami.
Těsto ihned nalijeme do formy vyložené papírovými košíčky (pokud máte košíčky z tvrdšího papíru, který je udrží, stačí vyložit na klasický plech).
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut při 200°C a prvních 15 neotvíráme troubu.

Tip: Můžete přidat lžíci arašídového másla nebo kousky bílé čokolády (jen pozor, aby byla veganská), která sama o sobě dodává všem muffinům skvělou chuť.  


2 komentáře:

  1. Recept je super :) Dnes jsem mufiny zkoušela :) jen mi přišly takové tvrdší/sušší:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost! :) Možná, jestli jsi je nepekla déle? Ona taky každá trouba peče maličko jinak z mých zkušeností, tak se to snažím vždycky vychytat:)

      Vymazat