sobota 21. června 2014

Těstoviny s cuketovou omáčkou


INGREDIENCE

- 300 g špaldovo-pohankových těstovin ( = 1 balení v neuvařeném stavu) 
- 1 lžíce roslinného oleje 
- 1 cuketa
- 2 hrsti pokrájené jarní cibulky (+ hrst na ozdobu)
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička oregána
- 300 ml vody
- 2 lžíce sójové smetany
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- 1-2 lžíce bylinkového pesta 

POSTUP

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, přecedíme a poté promícháme s bylinkovým pestem.
Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm jarní cibulku. Přidáme cuketu, posypeme bazalkou, oregánem a po chvilce restování zalijeme vodou. Pánev přiklopíme a necháme dusit do změknutí. Pokud je potřeba, dolijeme vodu a jakmile zelenina změkne, přidáme sójovou smetanu a vaříme další 3 minuty. 
Pánev odstavíme, směs rozmixujeme a na závěr osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme společně s těstovinami a jarní cibulkou navrchu. 

2 komentáře:

  1. No tohle je luxusní, nádhera, určitě vyzkouším a smetanu , já používám ovesnou od Oatly, může být? :-)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ovesnou jsem sice nikdy nezkoušela, ale určitě s ní nic nezkazíš:)

      Vymazat