pondělí 23. června 2014

Veganské placky s vanilkovo-čokoládovým přelivem

Před pár lety jsem si slíbila, že začnu minimálě zdravě snídat. Tentokrát jsem si zase slíbila, že vyzkouším každý týden aspoň jednu novou (ideálně zdravou) potravinu. A oběma těmto rozhodnutím vděčím za dnešní recept - zdravě už nejenom snídám a nedávno jsem sáhla po té nejlepší veganské pomazánce. K dostání je v obchodě Bio Day, případně v dalších obchodech se zdravou výživou..



INGREDIENCE (5 placek)

- 2 banány
- cca 250 g jemných ovesných vloček
- 1 sójový Alpro puding s příchutí vanilky
- 2 lžíce veganské pomazánky zn. Rapunzel
- 6 jahod na ozdobu 

POSTUP

Postup je naprosto primitivní, což je v závěru velké plus, protože se jedná o neskutečnou dobrotu. Navíc splňuje všechny základy zdravé snídaně = sacharidy (vločky), bílkoviny (sójový puding), vitamíny (ovoce - banán + jahody).  
Banány si rozmačkáme vidličkou a smícháme s vločkami, ze kterých dále tvarujeme placky. 
Rozmístíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 20 minut při 180°C. 
Nakonec ozdobíme pudingem, jahodami a přelijeme pomazánkou, kterou jsme si rozpustili na sporáku. 



Žádné komentáře:

Okomentovat