pondělí 21. července 2014

Čokoládový dort


INGREDIENCE

- 160 g polohrubé mouky
- 320 g celozrnné mouky
- 130 g třtinového cukru
- 10 ml agávového sirupu (pokud nemáte, dejte 150 g třtinového cukru)
- 100 g kakaa
- 500 ml banánového mléka = 2-3 banány rozmixujeme s hrnkem studené vody
- 1/2 hrnku oleje
- 1 rozmačkaný banán
- 2 lžíce čokoládového pudingového prášku
- 1 balení kypřícího prášku

- 200 g tofu natural
- 200 g hořké čokolády (min. 70%)
- agávový sirup na oslazení

- burákové máslo (cca 3 lžíce)

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 180°C.
V míse smícháme mouku, cukr, kakao, pudingový prášek a prášek do pečiva. Poté přilijeme banánové mléko, agávový sirup, olej a jeden rozmačkaný banán. Vše promícháme dohromady metličkou, dokud se ingredience nespojí. 
Těsto na korpus nalijeme do dortové formy, kterou jsme si předem vymazali tukem a vysypali moukou, aby se těsto nepřipálilo. 
Pečeme cca 35 minut. Těsto je hotové ve chvíli, kdy se na zapíchnutou špejli přestane lepit.
Až korups úplně vychladne, rozřízneme ho na dvě části.
V míse rozmixujeme tofu s agávovým sirupem a promícháme s rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Vzniklou náplňí potřeme vnitřní stranu spodního korupusu a přiklopíme druhou částí.
Na sporáku si rozpustíme arašídové máslo a pokapeme jím vršek dortu. 

Dort necháme alespoň půl hodiny vychladnout (především kvůli arašídovému máslu), poté můžeme podávat:)



5 komentářů:

  1. ten vyzerá úplne úžasne!!! :) a stále máš také krásne fotky :))

    OdpovědětVymazat
  2. děkuju a hlavně doporučuju vyzkoušet:) příprava je rychlá a výsledek fantastický

    OdpovědětVymazat
  3. Neodolala jsem, včerejší svátek Aničky jsem oslavila upečením dortu. Musím uznat, že je to rychlý recept s překvapivým výsledkem - povedl se a chutnal i konvenčně se stravujícím. Dokonce i maminka uznala, že se dá upéct dort k nerozeznání od klasických a bez vajíček. Děkuji.

    OdpovědětVymazat