sobota 23. srpna 2014

Borůvkový dezert s kokosovou šlehačkou

Včera tu byl recept na nejskvělejší veganský dort a dnes se můžete podívat, jak využít zbylou kokosovou šlehačku, pokud se do ní hned nepustíte:)


INGREDIENCE (2 porce)

- Kokosová šlehačka ( = kokosové mléko značky Albert, které necháte ztuhnout v lednici minimálně 12 hodin a poté vyšleháte s moučkovým cukrem a rozmixovanými borůvkami, stejně jako u předchozího receptu)
- 4 lžíce bílého sójového jogurtu
- 80 g jemných ovesných vloček
- 100 g borůvek 
- 4 lžíce borůvkového sirupu
- hrst mandlí

POSTUP

Postup je hrozně jednoduchý, kokosovou šlehačku lehce promícháme s jogurtem a ingredience vrstvíme na sebe.
Jako první jsem dala trochu šlehačky, poté přidala vločky a znovu šlehačku, aby vločky přes noc nasákly (můžete ale podávat rovnou).
Pak už jsem jen vrstvila borůvky, mandle a opět šlehačku, kterou jsem přelila domácím borůvkovým sirupem:)


4 komentáře:

  1. Ó sladká Jarmilko, v minulém příspěvku jsi psala o kokosovém mléku z Alberta, tady o kokosové šlehačce, je to tedy jedno a to samé? Z té tvé fotky jsem na borůvkový pohár dostala takovou chuť, že bych ho ráda vyzkoušela, ale teď jsem trochu zmatená. Flo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Florentýno,
      kokosová šlehačka je ta jistá šlehačka, která vznikne po vyšlehání ztuhlého kokosového mléka značky Albert:) Raději to upřesním, aby to nezmátlo i ostatní a pokud budeš zkoušet, přeji dobrou chuť!

      Vymazat
    2. Aha, výborně, díky. Alberte, chystej plechovky.

      Vymazat
  2. Jarko, dá se použít i běžný bílý jogurt?

    OdpovědětVymazat