pondělí 4. srpna 2014

Rychlý oběd: kuskus se zeleninou a fazolemi

Přiznám se, že kombinace kuskusu a zeleninové směsi se u mě na talíři objevuje dost často. A není se čemu divit - je to rychlé, zdravé, dobře se najím a navíc to stojí dohromady jen pár korun:)


INGREDIENCE (4 porce)

- 1 cuketa
- 2 velká rajčata
- 1 žlutá paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 lžíce veganského másla (používám značku Provamel)
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička čerstvě namletého barevného pepře
- 200 ml vody
- sůl
- kuskus (množství dávám od oka)

POSTUP

Nakrájíme si na malé kousky cuketu, rajčata, papriku a česnek. 
Rozpálíme si pánev a rozpustíme na ní máslo, na kterém orestujeme kousky česneku. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme vodou a pánev přiklopíme. Zeleninu necháme dusit pod pokličkou cca 10 minut - do změknutí.
Mezitím si připravíme kuskus podle návodu na obalu (často kuskus na konci přidávám na pánev do zeleninové směsi, hezky se do něj vsákne šťáva ze zeleniny).
Jakmile je zelenina hotová, přidáme fazole, mletou papriku, pepř a osolíme podle chuti. Vaříme dalších 5 minut a poté už můžeme podávat:)


4 komentáře:

  1. Dalo by se použít místo fazolí cizrnu v slaném nálevu? Jinak vypadá to moc chutně! :-)

    OdpovědětVymazat