pátek 12. září 2014

Lilek na smetaně



INGREDIENCE (2 porce)

- 1 lilek
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička oregána
- čerstvě nadrcený pepř
- sůl
- roslinná smetana (já použila špaldovou značky Isola)
- 6 větších brambor na přílohu
- pažitka
(olivový olej na vytření zapékací mísy)

POSTUP

Lilek nakrájíme na větší kousky, lehce posolíme a necháme 10-15 minut vypotit.
Poté osušíme ubrouskem a dáme do misky společně s nakrájenou cibulí. Vše promícháme společně s mletou paprikou, oregánem a na závěr opepříme a osolíme podle chuti.

Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a vyskládáme do ní lilek s cibulí. Zalijeme smetanou a pečeme přibližně 25 minut při 180°C.

Mezitím si uvaříme oloupané brambory, které lehce rozšťoucháme a podáváme s pažitkou (+ bazalkou, pokud ji milujete stejně jako já).

Celkově vám to zabere necelou hodinu, což je na slušný čas na tak dobré jídlo:) Hodně mě překvapila krémová chuť špaldové smetany, takže pokud můžete, použijte spíš tuhle než sójovou:)

Žádné komentáře:

Okomentovat