neděle 28. září 2014

Snídaně u Florentýny: Mléčný bulgur


Není tomu tak dávno, co jsem si na pikniku prohlížela tuhle krásnou knihu plnou lákavých receptů, rad a v neposlední řadě nádherných fotek (a nebudu lhát, pro mě jsou fotky jednou z těch nejdůležitějších částí kuchařek/blogů).
Postupem času mi docházelo, že jestli mám v knihovně mít po letech novou kuchařku, tak jednou z nich bude i tahle. No a v tu chvíli se ozvala půvabná Florentýna a já si dva dny na to listovala kuchařkou už u mě doma a přemýšlela, který recept otestuji ve své kuchyni jako první. 



Kuchařka, jak už název napovídá, ukrývá spoustu receptů na snídaně (má nejoblíbenější část dne), ale zároveň v ní najdete tipy na zdravá jídla během dne, rady jak připravit perfektní brunch a celkově vás už po prvním prolistování nenechá jen sedět na židli a tak trochu vybízí k vyzkoušení všech těch dobrot. 

Jako první jsem se rozhodla vyzkoušet mléčný bulgur s ovocem ve veganské verzi (během pročítání kuchařek už mi automaticky naskakují různé alternativy živočišných ingrediencí obsažených v receptech) a také bez rozinek, kterým tolik neholduji. 


INGREDIENCE (2-3 porce)

- 130g bulguru
- 500 ml mléka (já použila sójové s příchutí čokolády značky Alpro)
- špetka soli
- čerstvé ovoce k podávání 
(hrst rozinek)


POSTUP

1. V kastrůlku smíchejte bulgur, sůl, rozinky a mléko. Přiveďte k varu, minutu povařte, načež zmírněte teplotu na nejnižší možný stupeň a nechte pod poklicí 15-20 minut zvolna nabobtnat a změknout.

2. Mléčný bulgur rozdělte do misek a ozdobte ovocem. Zakápnout můžete medem jakýmkoliv sirupem. 


Toť výsledek zkráceného popisu receptu. Bulgur se povedl na jedničku, ačkoliv jsem si prvně nebyla jistá, zda mi vůbec ve sladké verzi bude chutnat. A chutnal! 
Pokud si tedy také chcete zpříjemnit nejen ráno a inspirovat se, rozhodně by vám doma kuchařka neměla chybět. A když už se vám nebude chtít vařit, můžete se kochat pohledem na půvabnou Florentýnu, která vás bude okouzlovat hned na několika stránkách.


4 komentáře:

  1. Děkuju za tuhle hrozně milou zmínku! Nad tvými nádhernými fotkami bych se klidně rozplývala dlouhé hodiny...

    PS. Přidávala jsi ještě nějakou čokoládu nebo kakao, nebo na obarvení bulguru stačilo jen to ochucené mléko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že se můj komentář vůbec nepřidal?! Tak tedy znovu.. Já moc děkuji!:) A nic víc jsem už nepřidávala, všechnu zásluhu má čokoládové sójové mléko:)

      Vymazat
  2. To vypadá dobře, bulgur dělám na slano, ale sladký jsem ještě nezkoušela :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, zkoušela jsem už leckteré přílohy ale bulgur ještě ne, asi to bude hodně podobné,jako když dělám kuskusový, ale ne stejný, určitě zkusím, děkuju za tip a moc chválím tvůj krásný blog, hned si zakládám k oblíbeným a těším se na další inspiraci=)

    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat