pondělí 3. listopadu 2014

Čokoládový koláč z cizrny

Doufám, že vás název "z cizrny" nevyděsil a že budete číst dál, protože už teď vám můžu slíbit, že se jedná o neskutečnou dobrotu!:)


Tenhle koláč je ideální pro všechny, kdo rádi zkouší nové věci a nebo, stejně jako já, neumí odhadnout správnou dávku cizrny před namočením, kdy samozřejmě logicky nabobtná a pak neví co s ní.
A nemusíte se bát, chuť cizrny v koláči neucítíte. Koláč je díky cizrně dost sytý, takže se nestane, že ho sníte celý na posezení (a když jo, bude vám pěkně zle).


INGREDIENCE
  • 600 g uvařené cizrny
  • 300 ml kokosového mléka
  • 80 g arašídového crunchy másla 
  • 100 g třtinového cukru
  • 4 lžíce agávového sirupu
  • 1 banán
  • 100 g hořké čokolády 
  • 20 ml kokosového oleje
+ kokosová šlehačka na ozdobu, která koláč úplně pozvedne a chuťově příjemně odlehčí :)
 (z přes noc ztuhlého a následně vyšlehaného kokosového mléka značky AlbertQuality) 

POSTUP
  1. Cizrnu rozmixujte v míse společně s kokosovým mlékem a banánem. Mixujte tak dlouho, dokud je směs hladká a cizrna úplně rozmixovaná. 
  2. Přidejte arašídové máslo, cukr a pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. 
  3. Poté přidejte agávový sirup a pokud vám těsto bude připadat stále málo sladké, klidně přidejte víc. 
  4. Směs nalijte do kulaté dortové formy, kterou si vyložte pečícím papírem a pečte v troubě asi 25-30 minut při 180°C. 
  5. Jakmile je koláč hotový, nechte ho vychladnout a následně připravte předposlední krok před podáváním - čokoládovou polevu. 
  6. V kastrolu rozpusťte hořkou čokoládu společně s kokosovým olejem a rovnoměrně nalijte a rozetřete po celé ploše koláče.
  7. Nechte ztuhnout a na závěr podávejte s kokosovou šlehačkou.
 

Nádobí : Home for Emma

1 komentář:

  1. Koláč jsem včera upekla a je výborný. Cizrna tam opravdu cítit není. Moc díky za recept. Eva

    OdpovědětVymazat