pátek 7. listopadu 2014

Lívance s kokosovým sirupem


Lívance si k snídani zas tak často nedělám..ale když už na to dojde, udělám jich tolik, že je nakonec nemůžu sníst. Tyhle nejsou vyjímkou, ale přísahám, že kdyby mi to můj žaludek dovolil, dám si jich ještě dvakrát tolik. 
Neznám totiž lepší kombinaci, než je kokos a čokoláda. A nemůžu se s vámi o to nepodělit:)


INGREDIENCE 

- 250 g hladké mouky (ideálně špaldové)
- 180 ml kokosového mléka 
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžíce kypřícího prášku
- 1 lžíce strouhaného kokosu
+ kokosový olej na smažení, aby se lívance nepřichytávaly na pánev

- 50 ml kokosového mléka
- 20 ml kokosového krému
- 100 g krystalového cukru
- 1 sójový puding značky Alpro s čokoládovou příchutí 

POSTUP

V míse smícháme hladkou mouku, kypřící prášek a strouhaný kokos. 
Poté za stálého míchání metličkou přiléváme pomalu kokosové mléko a kokosový olej.
Lívance osladíme agávovým sirupem a poté začneme těsto nalévat na rozehřátou pánev vymazanou kokosovým olejem. 
Každý lívanec by měl mít průměr cca 10 centimetrů (ale klidně i víc, to záleží jen na vás).
Pánev vždy přiklopíme a opékáme z každé strany cca 2,5 minuty na středním stupni.

Během dělání lívanců si uděláme sirup. 
Do menšího kastrůlku nalijeme kokosové mléko, kokosový krém a cukr. Mícháme vše dohromady, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne houstnout. Dohromady jsem sirup dělala asi 7 minut, což bylo tak akorát.
Pokud směs nebude rychle houstnout, klidně přidejte víc cukru a nechte rozpustit. 

Hotové lívance jsem skládala na sebe, potřela čokoládovým pudingem a na závěr přelila kokosovým sirupem a posypala sušenými plátky kokosu. 

 

1 komentář:

  1. Achjo, to vypadá tak nádherně :) Zrovna dnes jsem snídala lívanečky, ale nikdy se mi nepovedou tak pěkně naaranžovat :D

    OdpovědětVymazat