neděle 30. listopadu 2014

Pečená jablka v karamelu s kokosem

Kdo sleduje můj instagram, určitě ví, že tento recept tu měl být už před pár dny. Blogger je ale bohužel stránka nevyzpytatelná, takže mi třeba příspěvky nejdou vložit tak, jak chci a nebo vůbec. A klidně i několikrát po sobě, proto je tu recept až teď (a jestli někdo ví, jak na to, předem děkuji).

Pečená jablka jsem si tento rok hodně oblíbila. Příprava je opravdu krátká a výsledek předčil všechna má očekávání i přes to, že jakkoliv tepelně zpracovaná jablka moc nemusím (třeba štrůdl je pro mě noční můra, hlavně na návštěvách, kde s k tomu přidají navíc otázky ohledně vegetariánství/veganství..)
Jablka se budou skvěle hodit během vánočních svátků, třeba až vás přejde chuť na cukroví. A zejména dětem moc chutnají! 



INGREDIENCE (8 pečených jablek)

- 8 jablek (raději vyberte ty menší, aby je špejle udržely)
- 8 špejlí nebo brček z tvrdšího papíru
- 400 g cukru
- 170 ml vody
- strouhaný kokos


POSTUP

Jablka vyskládejte na plech, který vyložte pečícím papírem a dejte péct do trouby na cca 15 minut při 180°C.
Po upečení zapíchněte do horkých jablek špejle a nechte vychladnout.
Do nízkého kastrolu nalijte vodu, přidejte cukr a nechte vařit, dokud nezhoustne. Jablka namočte do karamelu a poté obalte v kokosu.
Nechte vychladnout na plechu, který jste použili při pečení.

Tip: Jablka můžete obalit prakticky v čemkoliv:) Oblíbené jsou jablka v rozpuštěné čokoládě a posypané ořechy. 


Nádobí: Home for Emma

Žádné komentáře:

Okomentovat