neděle 21. prosince 2014

Perníkové cupcakes

Vůně perníku je společně s čerstvě upečeným cukrovím a horkým punčem neodmyslitelnou částí Vánoc. Tedy alespoň pro mě.
Tento recept je ideální dezert po svátečním obědě a nebo v případě, že vás nebaví jíst pořád dokola cukroví. Navíc musím říct, že po ochutnání jsem byla naprosto nadšená, protože mám pocit, že jsou to jedny z nejlepších cupcakes, které jsem kdy udělala!
Nezapomeňte je ozdobit malými perníčky, na které naleznete recept TADY. Nejen, že jimi podtrhnete výtečnou perníkovou chuť, ale také pozdvihnete výsledný efekt (a o tom, že zakryjete mírné nedokonalosti vzniklé při zdobení krému ani nemluvím).



INGREDIENCE (12 cupcakes)

- 220 g špaldové mouky
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky perníkového koření
- 200 ml rostlinného mléka (skvělé je domácí lískoořískové, případně můžete použít i vodu)
- 80 ml kokosového oleje 

- 100 g hořké čokolády
- 200 g rostlinného tuku značky Alsan
- moučkový cukr na oslazení krému


POSTUP

V míse smícháme špaldovou mouku, cukr, prášek do pečiva a perníkové koření. Poté pomalu vmícháme metličkou rostlinné mléko a kokosový olej tak, aby se ingredience spojily. 
Těsto nalijeme do formy na muffiny, kterou si předem vyložíme papírovými košíčky. 
Vždy plníme košíček asi do 3/4, jelikož těsto ještě naběhne. 
Plech vložíme do trouby na 180°C a pečeme asi 15 minut. Jestli je těsto hotové zjistíme tak, že do něj zapíchneme špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, můžeme vytáhnout z trouby a nechat vychladnout. 
Mezitím si připravíme naprosto jednoduchý krém, který vyšleháme z rostlinného tuku a rozpuštěné hořké čokolády (dejte pozor, aby čokoláda nebyla horká, teplota tuku a čokolády by měla být pokud možno stejná). Šleháme do krému a poté přidáváme po částech moučkový cukr, dokud nám nebude krém připadat ideálně sladký. 
Vychladlé cupcakes nazdobíme hotovým krémem, lehce posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme perníčky. 
A to je vše! Jen pak nezapomeňte ihned umýt všechno nádobí, které jste použili při šlehání, protože dostávat zaschlý krém z mísy není zrovna moc sváteční aktivita (a to ne že bych měla doma nepořádek, ale když se na cupcakes vrhnete kolem jedenácté večer, obvykle si to nádobí rádi necháte na druhý den).


         


3 komentáře:

  1. Vypadají skvěle! Asi po Vánocích vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné! :) Určitě recept vyzkouším, chci dělat mini muffiny jako nové, neobvyklé cukroví :))

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky a cupcaky vypadají vážně moc krásně :)

    OdpovědětVymazat