sobota 10. ledna 2015

Brusinkový chlebíček

Počasí venku mě nutí zůstat v posteli tak dlouho, jak je to jenom možné. Když už ale musím vstávat (teď to zní, že nemám žádné povinnosti, ale opak je pravdou), tak si to snažím co nejvíce zpříjemnit.
Každý den si tedy snažím zpříjemnit hned u snídaně, protože myslím na to, že během dne se může stát cokoliv. Tím samozřejmě myslím i to špatné, proto je potřeba začít hned na začátku dne, v mém případě samozřejmě dobrou snídaní, kterou se snažím občas obměňovat, abych nebyla sedm dní v týdnu odkázaná pouze na domácí granolu. 
Jedna z mých oblíbených variant jsou sladké chlebíčky. Byl tu už banánový, tentokrát si dáme brusinkový, který mě poměrně dost uchvátil. 


Sušené brusinky jsem si koupila během IKEA nákupů, kde seženete také veganský kaviár.


INGREDIENCE 

- 170 g hladké špaldové mouky
- 100 g jemných ovesných vloček
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 120 g třtinového cukru
- 140 ml rostlinného mléka
- 50 ml rostlinného oleje
- 70 g vlašských ořechů
- 100 g sušených brusinek

POSTUP

Mouku prosijeme do mísy a smícháme společně s vločkami, práškem do pečiva a třtinovým cukrem.
Poté začneme za stálého míchání přilévat roslinné mléko a olej. Nejčastěji používám kuchyňskou metličku, díky které se všechny ingredience krásně spojí.
Na závěr do těsta přidáme vlašské ořechy a brusinky.
Vše nalijeme do chlebíčkové formy, kterou si předem vymažeme olejem, vysypeme kokosem a dáme péct při 180°C asi na 45 minut. 
Chlebíček necháme po vyndání z trouby úplně vychladnout, než ho vyklopíme.



1 komentář:

  1. Vypadá dobře! Zrovna mám doma spoustu brusinek, takže určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat