sobota 9. května 2015

Bezlepkové palačinky z pohankové mouky

Palačinky jsou pro mě celkem slavnostní snídaně a proto jsem si je o prodloženém víkendu po delší době dopřála. Podruhé jsem tak vyzkoušela recept z pohankové mouky a vznikly palačinky bez lepku, přidaného cukru, vajec a mléka. Možná to trochu vypadá, že jsem v závěru měla jen prázdný talíř, ale opak je samozřejmě pravdou:))


INGREDIENCE

- 300 g hladké pohankové mouky
- 500 ml vody
- 1 větší banán
- kokosový olej
+ jahody/rostlinný jogurt/marmeláda/cokoliv, co máte na palačinkách rádi:)


POSTUP

Mouku nasypejte do větší mísy a ve vyšší nádobě rozmixujte vodu s banánem. 
Směs pomalu lijte do mísy s moukou a míchejte metličkou, aby se vám nezačaly tvořit hrudky, které v těstu nechceme. 
Pánev rozpalte a lehce vymažte kokosovým olejem, aby se palačinky nepřipalovaly. 
Na těsto použijte naběračku, nalijte na pánev a krouživými pohyby pánve rozprostřete po celé ploše. Nechte opékat z obou stran přibližně 2 minuty. 

Pokud děláte větší množství palačinek, rozpalte si troubu na 50°C a vložte do ní plech, na který průběžně přidávejte palačinky, aby vám nevystydly. 
Na závěr ozdobte palačinky jahodami a naplňte marmeládou, jogurtem nebo čímkoliv, co vám chutná. 

Někde jsem četla, že pohanková mouka má dost specifickou chuť a proto není tak oblíbená. U mě to ale asi neplatí, protože jsem rozdíl nepoznala a palačinky byly boží! Rozhodně si ale dejte pozor při pečení, ne vždy je bezlepková mouka vhodná a těsto by se vám nemuselo povést:) 

2 komentáře:

  1. :D Jaký shoda náhod. Já mám teď rozepsaný recept o bezlepkových lívanečcích :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, ty jsem ještě nezkoušela, tak se budu mít aspoň čím inspirovat:)

      Vymazat