středa 10. června 2015

Grilovaný chřest s česnekovou omáčkou

Chřestová sezóna mě neminula a během experimentování s chřestem (polévky, zapečené těstoviny s chřestem, omáčky..), vznikla tahle delikatesa.
Kombinace chřestu a jemné česnekové omáčky mě úplně okouzlila. Navíc je poměrně univerzální, takže se bude hodit nejen k zelenému chřestu. 


INGREDIENCE (3 porce)
  • 500 g zeleného chřestu
  • 2 storužky česneku
  • 170 g silken tofu 
  • 100 ml rýžové smetany
  • pár kapek citrónové šťávy
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

POSTUP
  1. Chřest umyjte a odřízněte (nebo ulomte) zdřevnatělé konce. 
  2. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, lehce osolte a dejte vařit na 10 minut chřest.
  3. Mezitím si nakrájejte silken tofu a společně se smetanou rozmixujte v mixéru. V případě potřeby přidejte trochu vody.
  4. Rozmixovanou směs nalijte do rendlíku, přidejte prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a za stálého míchání přiveďte k varu. Poté odstavte, přidejte čerstvě namletý pepř a osolte.
  5. Předvařený chřest položte na rozpálený gril a grilujte přibližně 6 minut. 
  6. Chřest servírujte přelitý česnekovou omáčkou. 

Silken tofu je pro přípravu omáček naprosto ideální. Bohužel se ale hůř shání, proto doporučuji vyrazit na Korunní, kde se nachází obchod s asijskými potravinami Shin Food a silken tofu zde prodávají za 40 korun:) 

Žádné komentáře:

Okomentovat