neděle 9. srpna 2015

Zmrzlina s příchutí banánu a arašídového másla

Zmrzlina je jedno z nejlepších osvěžení během horkých letních dnů. Co se týče té kupované, tak dobrou veganskou zmrzku koupíte v pražském bistru Puro, v cukrárně Sweet Secret of Raw, v nejlepší zmrzlinárně Angelato a co jsem četla na internetu, tak i Ovocný Světozor má pár čistě rostlinných příchutí (dále mě napadají ještě stánky UGO, ale složení točené zmrzliny jsem zatím nezjišťovala). Mám pocit, že hitem letošního léta jsou nově otevřené zmrzlinárny, takže mi nezbývá nic jiného, než je všechny obejít..a nebo si udělat zmrzlinu doma! 


Tuhle banánovo-arašídovou zmrzlinu jsem si naprosto zamilovala. Pokud milujete arašídové máslo a sladkou chuť banánu, nadchne jistě i vás. Receptů na domácí zmrzlinu mám připraveno víc a už od jara jsem se snažila vychytat všechny chyby. Zatím mě nejvíc baví zmrzliny s jemným základem z kokosového mléka a jednoduché nanuky, které lze vytvořit z jakéhokoliv ovoce:)


INGREDIENCE (cca 700 ml)
  • 500 ml kokosového mléka, které dobře tuhne nebo kokosového krému
  • 4 lžíce arašídového crunchy másla
  • 2 banány
  • agávový sirup
  • hořká čokoláda na posypání

POSTUP
  1. Kokosové mléko nechte ztuhnout přes noc v lednici a poté celý obsah vyklopte do mixéru. 
  2. Přidejte arašídové máslo a banán nakrájený na kousky. 
  3. Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká konzistence. 
  4. Podle chuti oslaďte zmrzlinu agávovým sirupem. Nešetřete, protože jakmile zmrzlina ztuhne, nebude chutnat tak sladce, jak se může zdát. Vždy dávám o trochu víc, ale již samotné banány zmrzlinu osladí dostatečně. 
  5. Nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po 20 minutách promíchejte vidličkou a opakujte každých 15 minut alespoň první hodinu a půl. 
  6. Před podáváním zmrzlinu vyndejte a nechte 10 minut odstát, aby povolila a šla dobře nabírat. 
  7. Na závěr posypejte strouhanou čokoládou.

2 komentáře:

  1. Na tu UGO točenou zmrzku jsem se ptala a je čistě ovocná :). Chutná suprově :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším a snad v nejbližší době konečně vyzkouším:)

      Vymazat