středa 30. září 2015

Pomerančová limonáda s rozmarýnem

Kdyby mě někdo přesvědčoval, jak dobrá může být kombinace pomeranče a rozmarýnu, asi bych tomu nevěřila, dokud bych nedostala trochu na ochutnání. Jenže některé věci vznikají tak nějak samy a u této limonády tomu není jinak. Když v kuchyni máte větší množství rozmarýnu než obvykle, najednou je i brambor málo a potom přichází improvizace, která se pro tentokrát dost povedla.


POMERANČ
ROZMARÝN
RÝŽOVÝ SIRUP
(PERLIVÁ) VODA


INGREDIENCE (1 l)
  • 4 pomeranče
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 70 ml rýžového sirupu
  • 100 ml vody
  • perlivá voda

POSTUP
  1. Pomeranče odšťavněte a pokud nemáte odšťavňovač nebo citrusovač, můžete nahradit džusem (ale co si budem povídat, není nad čerstvou šťávu).
  2. V kastrůlku zahřejte 100 ml vody a metličkou zašlehejte rýžový sirup. Přidejte rozmarýn a nechte povařit do zhoustnutí. 
  3. Poté rozmarýn vyjměte a přilijte pomerančovou šťávu, promíchejte dohromady a odstavte stranou.
  4. Nechte vychladnout, přelijte do skleněné nádoby, zalijte perlivou vodou a dejte ještě na chvíli vychladit nebo podávejte společně s ledem. 

2 komentáře:

  1. Ta zní skvěle :) !
    Můžu se vás zeptat čím fotíte :) ?


    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá a na focení používám Nikon D3000 a objektiv 50mm f/1,8, jen už to chce změnu:) jinak ale můžu doporučit

      Vymazat