neděle 29. listopadu 2015

Rybízová pěna

Není to tak dlouho, co jsem vás lákala na tradiční mousse au chocolat, neboli čokoládovou pěnu, ve veganské podobě. Experimentování s cizrnovým nálev mě neustále udivuje a pořád jsem fascinovaná, že ze zbytku, který by se normálně vyhodil, se dá udělat sníh, krém, dezert Pavlova, pěna, dortový piškot a vlastně všechno, kam se normálně dává bílek. Při přípravě rybízové pěny jsem spojila síly se skvělou Terkou z obchodu Home for Emma a dezert jsme servírovaly v krásných mističkách, které jsou vhodné i na zapékání. A protože se mě na instagramu často ptáte na nádobí, uvedla jsem pod receptem konkrétní produkty. Co si budem povídat, blogování obnáší trochu větší množství nádobí, než by bylo potřeba, ale co nadělám, když mám pro krásné věci do kuchyně takovou slabost..?


Tip: Rybíz jsem použila mražený, v každém případě ale doporučuji použít čerstvé ovoce, jelikož po rozmražení pustil hodně šťávy a nakonec jsem musela použít menší dávku, než jsem plánovala. Malinami nebo borůvkami také nic nezkazíte!  


INGREDIENCE
  • 100 ml cizrnového nálevu (použila jsem cizrnu ve sklenici od Alnatury)
  • 250 g rybízu
  • 50 ml vody
  • 80 g moučkového cukru
  • máta na ozdobu
POSTUP
  1. Rybíz rozmixujte společně s 50 ml vody ve vysoké nádobě a následně propasírujte přes síto nebo utěrku. 
  2. Slitý cizrnový nálev šlehejte přibližně 8-10 minut, dokud nevznikne pevný sníh. 
  3. Pomalu začněte zašlehávat i rybízovou šťávu a následně přisypávejte moučkový cukr. Vznikne hezky růžová pěna. 
  4. Ušlehanou rybízovou pěnu přendejte do mističek a nechte chladi v lednici alespoň 5 hodin, aby pěna ztuhla a byla krásně nadýchaná.

Nádobí + dekorace: 
Dřevěné lžičky jsou z trhů:)

1 komentář:

  1. Fantastické, z cizrnoveho nálevu lze vyslehat sníh? To je super tip, musím si o tom najít víc. Dekuju

    OdpovědětVymazat